Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Луганщини розповіли про декларування 2021

, опубліковано 11 березня 2021 о 14:48

Начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина під час пресбрифінгу у Луганській обласній державній адміністрації розповіла про перебіг кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році.

За її словами, протягом січня - лютого 2021 року 1686 громадян області вже подали декларації про майновий стан і доходи та задекларували доходи на загальну суму 81,2 млн гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, самостійно визначена до сплати, становить 3,7 млн грн, сума військового збору – 0,5 млн гривень.

Ольга Височина поінформувала про основні випадки подання декларації про майновий стан та доходи, строки подання декларації та сплати податку, відповідальність за неподання декларації, а також можливість отримати податкову знижку. Більш детально зосередилась на декларуванні доходів мешканцями сільської місцевості.

«Декларуванню підлягають доходи: від продажу власної продукції тваринництва, якщо їх сума сукупно за рік перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року; від продажу власної сільськогосподарської продукції, у разі якщо розмір земельних ділянок перевищує 2 га; від надання в оренду земельних паїв площею понад 2 га, - зазначила керівник податкової Луганщини. - Окрім того, подати річну податкову декларацію зобов’язані мешканці громад, які минулого року отримали доходи від здачі в оренду сільськогосподарської техніки чи від обробітку землі власною технікою в період сезонних польових робіт з комерційною метою, тобто на оплатній основі».

Вона звернула увагу також, що з метою підвищення якості обслуговування платників податків та спрощення процедури подання податкової декларації, працює електронний сервіс ДПС «Електронний кабінет». При поданні декларації за допомогою цього сервісу частково автоматично заповнюється декларація на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти нерухомого та рухомого майна. Щоб скористатися цим способом подання декларації, необхідно лише мати кваліфікований електронний підпис.

Ольга Височина відзначила, що в податковій регіону очікують позитивного результату цьогорічної деклараційної кампанії у тісній співпраці з місцевими органами влади.