Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Успішний розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення великою мірою залежить від активної позиції представників місцевої влади

, опубліковано 03 березня 2021 о 16:35

Про це заявила начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина під час виступу на апаратній нараді у Луганській обласній державній адміністрації з питання виконання місцевих бюджетів за 2020 рік.

За її словами, за 12 місяців 2020 року в цілому по області забезпечено виконання затверджених показників по доходах місцевих бюджетів на 105 відсотків або додатково надійшло 182,2 млн гривень. Але резерви наповнення місцевих бюджетів не повністю використані.

Актуальними залишаються питання розширення бази оподаткування шляхом руйнування схем виплати заробітної плати у «конвертах», легалізації доходів і зайнятості населення.

«Більше 600 роботодавців – юридичних осіб (19 відс.) нараховують майже 4,9 тисячам громадянам заробітну плату нижче мінімального розміру і вважають це нормою. Можлива сума додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб до місцевого бюджету складає понад 0,7 млн грн щомісячно», - зазначила Ольга Височина.

Очільниця податкової Луганщини також розповіла, що серед додаткових джерел наповнення місцевих бюджетів погашення боргів підприємствами області, залучення до кампанії декларування 2021 «ймовірних декларантів», сплата земельного податку з земельних ділянок з неоформленими правовстановлюючими документами, більш детальний підхід до встановлення ставок та пільг по земельному податку, інформування органів ДПС про випадки торгівлі в підвідомчих регіонах алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, зберігання пального без наявності дозвільних документів.

«Сподіваюсь, спільними зусиллями буде налагоджений процес електронної інформаційної взаємодії територіальних органів ДПС та місцевих фінансових органів з метою ефективного здійснення функції із складання прогнозів та виконання місцевих бюджетів», - підкреслила Ольга Височина.