Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Луганщини взяли участь у засіданні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

, опубліковано 01 березня 2021 о 10:30

Начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина взяла участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Учасниками засідання були керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади у режимі відеоконференції з територіями області.

Під час заходу обговорили стан погашення заборгованості з єдиного внеску та страхових внесків на 57 підприємствах області.

Ольга Височина нагадала, що з метою соціальної підтримки платників податків під час здійснення протиепідемічних заходів прийнято Закон України № 1072, який набрав чинності 10 грудня 2020 року. Ним внесено зміни, зокрема, до Закону України про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та передбачено списання заборгованості з єдиного внеску.

«На сьогодні Головним управлінням ДПС у Луганській області за результатами опрацювання заяв платників прийнято 115 рішень про списання боргу (недоїмки) зі сплати єдиного внеску та списано заборгованість у сумі 3,1 млн гривень», - зазначила керівник податкової Луганщини.

За результатами засідання місцевим органам влади доручено вжити вичерпних дієвих заходів щодо повного погашення заборгованості з єдиного внеску, особливо на комунальних підприємствах.