Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що змінилося у поданні звітності профспілками

, опубліковано 26 лютого 2021 о 07:56

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, починаючи зі звітного (податкового) періоду – 2020 рік подають звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт) та річну фінансову звітність протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

У відомстві нагадують, що відповідно до вимог підпункту 133.4.6 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) до неприбуткових підприємств, установ та організацій (далі – неприбуткові організації), що відповідають вимогам пункту 133.4 ПКУ і не є платниками податку, зокрема, можуть бути віднесені професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об’єднання.

Законом України від 16.01.2020 р. № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», який набрав чинності 23.05.2020, внесено зміни до пункту 46.2 ПКУ, зокрема, з якого вилучено пільгу щодо подання професійними спілками, їх об’єднаннями та організаціями профспілок Звіту лише у разі порушень вимог пункту 133.4 ПКУ.

Так, абзацом 9 пункту 46.2 ПКУ визначено, що неприбуткові організації, визначені пунктом 133.4 ПКУ, подають Звіт за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, та річну фінансову звітність. Форма Звіту затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.06.2016 р. № 553 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28.04.2017 № 469).

Згідно з підпунктом 133.4.7 ПКУ для неприбуткових організацій, які відповідають вимогам пункту 133.4 ПКУ та внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, встановлюється річний податковий (звітний) період, крім випадків, передбачених підпунктом 133.4.3 ПКУ.

Податкові декларації, крім випадків, передбачених ПКУ, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює, зокрема календарному року, крім випадків, передбачених підпунктами 49.18.4 та 49.18.5 ПКУ – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.


Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т. ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax