Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання декларації акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до територіальних органів ДПС

, опубліковано 19 лютого 2021 о 08:16

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Відповідно до підпункту 212.3.1 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) особи – суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

Особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів (підпункт 222.3.2 ПКУ).

Таким чином, суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, в тому числі не за основним місцем перебування на обліку, або які перебувають на основному обліку в Міжрегіональних управліннях ДПС по роботі з ВПП, повинні подавати податкові декларації акцизного податку до контролюючих органів, які територіально обслуговують адміністративно-територіальні одиниці на яких розташовано пункти продажу таких товарів.

Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів здійснюється до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

При цьому, суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, в тому числі, які перебувають на обліку в Міжрегіональних управліннях ДПС по роботі з ВПП, мають стати на облік за неосновним місцем обліку у відповідному контролюючому органі, що територіально обслуговує адміністративно-територіальну одиницю на якій розташовано пункти роздрібного продажу підакцизних товарів.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т. ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax