Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання звітності господарськими товариствами, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави

, опубліковано 16 лютого 2021 о 08:29

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Законами України від 16 січня 2020 року № 465-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" та № 466-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" внесені зміни в адміністрування частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку.

Так, змінами передбачено подання господарськими товариствами з державною часткою у статутному капіталі та державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями до контролюючого органу розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку у порядку та строки, встановлені ПКУ.

Господарські товариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, та господарські товариства, у яких 50 і більше відсотків акцій (часток, паїв) знаходяться у статутних капіталах господарських товариств, частка держави яких становить 100 відсотків, подають до контролюючого органу розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку разом з фінансовою звітністю один раз на рік - до 1 липня року, що настає за звітним (підпункт 49.18.7 та абзац четвертий пункту 49.19 ПКУ).

Для інших платників частини чистого прибутку (доходу) встановлено податкові (звітні) періоди, що дорівнюють календарному: квартал, півріччя, три квартали, рік. Розрахунок, складений наростаючим підсумком за такі звітні періоди, подається у строки, визначені підпунктом 49.18.2 ПКУ, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду. При цьому, відповідно до підпункту 49.18.6 та абзацу першого пункту 49.19 ПКУ Розрахунок, що складається наростаючим підсумком за рік, подається до контролюючих органів протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (підпункти 49.18.2, 49.18.6 ПКУ).

Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями (далі - Розрахунок), затверджена наказом Державної податкової адміністрації України від 16.05.2011 № 285, з урахуванням Закону № 466.

Для господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави такий Розрахунок подається за формою J0108401 до 01 липня поточного року.

Для інших категорій платників податку Розрахунок подається за формою J0108207 до 1 березня поточного року.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т. ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax