Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На які показники впливає збільшення мінімальної заробітної плати

, опубліковано 11 лютого 2021 о 08:38

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. У зв’язку зі зміною з 1 січня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати, змінюються ставки деяких податків та зборів.

Так, ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб (установлюються за рішеннями місцевих рад залежно від місця розташування (зональності) і типа таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує розміру 1,5 % розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування (підпункт 266.5.1 Податкового кодексу України (далі - ПКУ)). У 2021 році – 90 грн (6000 грн х 1,5 %).

Ставка туристичного збору встановлюється рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом і перспективним планом формування громад за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % - для внутрішнього туризму та до 5 % - для в'їзного туризму розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення (підпункт 268.3.1 ПКУ).

Для транспортного податку об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше ніж 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (підпункт 267.2.1 ПКУ). У 2021 році – більше 2250000 грн (6000 грн х 375). Ставка податку не змінилась і становить у розрахунку на календарний рік 25000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т. ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax