Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доходи, які виплачуються платникам податків відповідно до Закону № 1071: оподаткування

, опубліковано 29 січня 2021 о 08:28

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Відповідно до підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – Кодекс) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються:

доходи у вигляді одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, що виплачуються (надаються) такому платнику податку за рахунок коштів державного бюджету відповідно до статті 2 Закону України від 4 грудня 2020 року № 1071-IX (пункт 15 підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу);

доходи, виплачені (надані) роботодавцем за рахунок коштів одноразової матеріальної допомоги суб'єктам господарювання, що виплачується за рахунок коштів державного бюджету відповідно до статті 3 Закону № 1071 (пункт 16 підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу);

суми недоїмки з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також суми пені та штрафів, нараховані на ці суми недоїмки, списані платнику єдиного внеску відповідно до пункту 915 розділу VIII Закону № 2464;

суми, списані відповідно до пункту 23 та пункту 24 підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу (пункт 17 підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу).

Також зазначені доходи не є об'єктами оподаткування військовим збором (підпункт 1.10 пункт 161 підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу).

Згідно з пунктом 917 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 не є об'єктом нарахування та сплати єдиного внеску виплати застрахованим особам у вигляді одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, а також ті, які здійснюються за рахунок одноразової матеріальної допомоги суб'єктам господарювання, що виплачуються за рахунок коштів державного бюджету відповідно до Закону № 1071.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т. ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax