Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Орієнтовна форма заяви про списання недоїмки, штрафних санкцій та пені з єдиного внеску

, опубліковано 20 січня 2021 о 08:27

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадали. З метою соціальної підтримки платників податків під час здійснення протиепідемічних заходів прийнято Закон України № 1072.

Ним внесено зміни, зокрема, до Закону України про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та передбачено списання заборгованості з єдиного внеску.

Цими змінами фактично продовжуються процедури, передбачені при списанні сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені на виконання вимог Закону України від 13 травня 2020 року № 592-ІХ, внесеними Законом України від 14 липня 2020 року № 786-ІХ.

Платники податків, які з будь-яких причин не змогли звернутися до податкової за списанням або виконати необхідні для цього умови у термін, попередньо визначений Законом № 786 (який сплив 31 серпня 2020 року), зможуть це зробити.

У відомстві зазначають, що можна скористатися "Орієнтовною формою заяви про списання недоїмки, штрафних санкцій та пені з єдиного внеску відповідно до пункту 9-15 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»".