Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Неприбуткові організації: які заборони

, опубліковано 16 січня 2021 о 08:26

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Спрямування комунальним некомерційним підприємством, у т. ч. закладом охорони здоров'я, частини надходжень за оренду майна, закріпленого за ними на праві господарського відання або оперативного управління, до відповідних місцевих бюджетів або органів місцевого самоврядування – засновників таких підприємств, є розподілом отриманих доходів.

Нагадаємо: обов’язковими умовами перебування комунального некомерційного підприємства в статусі неприбуткової організації є, зокрема, заборона розподілу доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів таких організацій, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб та використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Відповідні роз’яснення надано листом Міністерства фінансів України від 20.07.2020 № 11210-09-10/21871 «Щодо питання правомірності перебування у Реєстрі неприбуткових установ та організацій комунальних некомерційних підприємств, у тому числі закладів охорони здоров’я, у разі отримання та розподілу орендної плати за оренду майна таких підприємств, що закріплено за ними на праві оперативного управління».

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т.ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax