Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ведення обліку платниками єдиного податку

, опубліковано 13 січня 2021 о 08:06

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Законом України від 14 липня 2020 року № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців» (далі - Закон № 786) пункт 296.1 Податкового кодексу України викладено у новій редакції.

Цим пунктом визначено, що з 01.01.2021 фізичні особи - підприємці платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів, а фізичні особи - підприємці платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів та витрат.

При цьому визначено, що облік доходів і витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді.

На підставі вимог Закону № 786 Міністерством фінансів України затверджено наказ від 26 листопада 2020 року № 728 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 579».

Отже, Державна податкова служба України рекомендує платникам першої - третьої груп єдиного податку по можливості продовжити ведення книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат за формами, які були затверджені у наказі Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 579.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т.ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax