Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Луганщини взяли участь в засіданні регіональної робочої групи щодо вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб – підприємців

, опубліковано 24 грудня 2020 о 14:39

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ігор Ткачов взяв участь в засіданні регіональної робочої групи, що створена на виконання доручення Офісу Президента України, для вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб – підприємців Луганщини. Учасниками обговорення стали представники малого, мікро- бізнесу та державних органів виконавчої влади. Також в заході взяли участь представники руху SaveФОП.

Під час зустрічі сторони обговорили проблеми, яких зазнали підприємці в період пандемії та обмежувальних заходів.

Ігор Ткачов поінформував присутніх про основні законодавчі зміни для підтримки суб’єктів господарювання. Зокрема, це надання одноразової допомоги підприємцям та компенсації роботодавцям, звільнення платників спрощеної системи оподаткування першої групи від сплати єдиного податку і єдиного внеску, а також списання та відстрочення податкового боргу та списання недоїмки.

"Податкова, зі свого боку, готова надавати постійну підтримку та консультативну допомогу бізнесу, особливо у такий важкий період. Карантин актуалізував електронні сервіси. Ми постійно працюємо над цифровізацією послуг для забезпечення легкої та доступної сплати податків дистанційно. Одна з останніх новинок – «InfoTAX». Про новації законодавства свою аудиторію інформуємо через субсайт, соцмережі Фейсбук та Телеграм.», - підсумував Ігор Ткачов.

За результатами відкритого діалогу з представниками бізнесу були окреслені першочергові пропозиції щодо змін законодавства.