Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Досвід та підтримка іноземних партнерів – важливий елемент успішної податкової реформи, – Голова ДПС Олексій Любченко

, опубліковано 18 грудня 2020 о 15:49

Для побудови успішної, ефективної та дієвої служби надзвичайно важливим є досвід міжнародних партнерів та рекомендації іноземних експертів. Саме синтез найкращих напрацювань міжнародних колег та власних досягнень, адаптація та трансформація сучасних світових розробок дозволяє вивести на новий рівень функціонування податкової служби. Про це заявив Голова ДПС Олексій Любченко під час першої координаційної зустрічі з партнерами ДПС з розвитку.

Участь у заході взяли представники Податково-бюджетного Департаменту МВФ, Програми з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM),  Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Офісу технічної допомоги Департаменту казначейства США, Проєкту «Україна-Швеція»: Партнерство заради сучасної та ефективної податкової служби», Представництва ЄС в Україні, Посольства США в Україні та Посольства Швеції в Україні. 

Очільник ДПС презентував іноземним експертам результати ключових реформ, які впроваджуються в податковій службі, розповів про досягнення та новації, а також плани на майбутній рік.

На сьогодні ДПС реалізовано масштабну структурну реформу з переходу до єдиної юридичної особи. Цей формат діяльності ДПС передбачений низкою документів, а також Листом про наміри до Міжнародного валютного фонду та Меморандумом про економічну і фінансову політику.

«Наразі йде системне оновлення податкової служби та планова інституційна реформа, що сприятиме суттєвому підвищенню ефективності роботи служби. Відбувається реформування не тільки форми, але й суті органу», – підкреслив Олексій Любченко.

Голова ДПС також зазначив, що одним з пріоритетів реформування податкової політики є спрощення процедур та здешевлення вартості податкового адміністрування за рахунок розвитку електронних сервісів.

«В цьому році проведено колосальну роботу. Нам довелося не лише надолужувати відставання в надходженнях до бюджету, допущених з початку року, але й перевиконувати їх, доводити свою спроможність працювати якісно та результативно. Більше того, ми вчасно проводили усі заплановані інституційні зміни, реалізували низку кадрових рішень. Вважаю, що команда податкової успішно виконує всі завдання, які перед Службою ставить Уряд, та впроваджує зміни, запит на які є у суспільства. Звісно, у досягненні результатів нам допомогла експертна підтримка наших партнерів», – підкреслив Олексій Любченко.

У свою чергу міжнародні партнери ДПС з розвитку відзначили готовність українських податківців до впровадження у діяльність Служби сучасних світових стандартів, відкритість та налаштованість на результат.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»