Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова цифровізація в дії

, опубліковано 07 грудня 2020 о 15:46

Сьогодні в податковій Луганщини відбувся брифінг, присвячений розвитку сервісної складової та цифровізації послуг для громадян та бізнесу. З журналістами регіональних засобів масової інформації спілкувалася начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина.

Вона зазначила, що в сучасних умовах на перший план виступають електронні послуги. Адже можливість швидкого отримання податкової інформації, заповнення звітності та мінімізація ризиків недотримання платниками податкового законодавства – все це сприяє підвищенню податкової культури та, відповідно, добровільній сплаті податків. Саме тому податкова служба завжди підтримує всі ініціативи інших органів державної влади, які дозволяють полегшити платникам податків та громадянам процес отримання послуг.

«Сьогодні ми активно співпрацюємо з Міністерством цифрової трансформації України та іншими органами виконавчої влади у напрямі надання громадянам та бізнесу якісних послуг, забезпечення легкої та доступної сплати податків, – наголосила Ольга Височина. – Наши зусилля спрямовані на те, щоб у найближчий час служба була відкритою, комфортною і найголовніше – онлайн доступною».

Очільниця Головного управління ДПС у Луганській області зазначила, що ДПС вже реалізовано такі послуги як Е-малятко, ІD-14, які дозволяють швидко зареєструвати дитину, цифровий податковий номер. Це дає можливість бізнесу через портал «Дія» отримати всі свої дані, що є в державних органах.

Ольга Височина додала, що наступний крок, який передбачається реалізувати, спрямований на повну цифровізацію взаємовідносин держави і бізнесу. Це такі основні проекти як Е-резидентство, Е-ліцензії та Е-акциз. Враховуючи, що податкова служба має досить велике коло користувачів електронних сервісів, податківці навіть змінили їх назву з «платники податків» на «користувачі податкових сервісів».

Начальник податкової також нагадала про переваги користування Електронним кабінетом платника. «Сьогодні на Луганщині кількість платників, які оцінили переваги користування Електронним кабінетом складає майже тридцять тисяч платників, з них понад двадцять шість тисяч – це фізичні особи, – повідомила керівник відомства. – Всього за допомогою Електронного кабінету за січень-листопад поточного року до податкової служби області подано сто тридцять чотири тисячі документів, з них юридичними особами – тридцять дев’ять тисяч документів, фізичними особами-підприємцями та громадянами – дев’яносто п’ять тисяч».  

Звертаючись до користувачів податкових сервісів, Ольга Височина наголосила, що враховуючи обмежувальні заходи, пов’язані з запобіганням поширенню на території України коронавірусу COVID-19, пам’ятайте, найбезпечнішими є електронне спілкування та закликала користуватися можливостями інтернет.