Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Форма № 1-ДФ: згадаємо нові ознаки доходів

, опубліковано 27 листопада 2020 о 08:17

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадали. З 1 липня 2020 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 26 травня 2020 року № 241 «Про затвердження Змін до додатка до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку». Цим наказом введено нові ознаки доходів, які конкретизують узагальнені ознаки.

Так, види доходів з ознакою 106 «Дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування)»,  розподілені на ознаки:

106 - «Дохід від надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду»;

195 - «Дохід від надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю в лізинг, оренду, суборенду, емфітевзис»;

196 - «Дохід від надання майна (крім земельної частки (паю), земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю) в оренду або суборенду».

Також, узагальнену ознаку 153 «Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку» розподілено на ознаки:

153 – «Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому»;

197 – «Основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку».

Викладена у новій редакції ознака 128 - «Сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту інвалідів».

При цьому звертаємо увагу, що чинний «Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого(сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку» не змінюється.