Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Терміни проведення документальних перевірок

, опубліковано 12 листопада 2020 о 08:12

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Документальна перевірка платника ПДВ, передбачена підпунктом 78.1.8 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), може проводитись контролюючим органом протягом 60 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 200.11 Кодексу встановлено, що контролюючий орган має право протягом 60 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації з ПДВ, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання, провести документальну перевірку платника ПДВ в разі, якщо розрахунок суми бюджетного відшкодування було зроблено за рахунок від'ємного значення, сформованого за операціями:

- за періоди до 1 липня 2015 року, що не підтверджені документальними перевірками;

- з придбання товарів/послуг за період до 1 січня 2017 року у платників податку, що використовували спеціальний режим оподаткування, визначений відповідно до статті 209 Кодексу.

Рішення про проведення документальної перевірки має бути прийнято не пізніше закінчення граничного строку проведення камеральної перевірки.

Підпунктом 78.1.8 Кодексу передбачено, що документальна позапланова перевірка здійснюється у разі подання платником ПДВ декларації, в якій заявлено до відшкодування з бюджету податок на додану вартість, за наявності підстав для перевірки, визначених у розділі V Кодексу, та/або з від'ємним значенням з податку на додану вартість, яке становить більше 100 тис. гривень.

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16.01.2020 р. № 466–ІХ (діє з 23.05.2020) внесено зміни до пункту 200.11 Кодексу, а саме після абзацу третього доповнено новим абзацом такого змісту:

"У визначені цим пунктом терміни проводяться також документальні перевірки, передбачені підпунктом 78.1.8 Кодексу".