Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 1 жовтня автоматичне зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, обігу спирту етилового працює в штатному режимі

, опубліковано 23 жовтня 2020 о 08:20

У Головному управління ДПС у Луганській області інформують, що 30 вересня завершився термін роботи в тестовому режимі автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, обігу спирту етилового.

Таким чином, відповідно до п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 року № 715 «Про затвердження Порядку здійснення Державною податковою службою автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового» з 1 жовтня система працює в штатному режимі.

Робота системи автоматичного зіставлення спрямована на забезпечення перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку з обсягів ввезеного на митну територію України, виробленого та реалізованого на митній території України пального або спирту етилового.

Порівняння показників здійснюється відповідно до ст. 233 Податкового кодексу України, а саме: зіставляються дані із системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП СЕ) з показниками Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі щодо обсягів пального та залишків пального у розрізі кодів згідно з УКТ ЗЕД.

Під час зіставлення допускаються розбіжності не більше ніж на 5 відсотків обсягу обігу або залишків пального (для скрапленого газу (пропану або суміші пропану з бутаном), інших газів, бутану, ізобутану, на які встановлено однакові ставки акцизного податку, - не більше ніж на 15 відсотків) чи не більше ніж на 2 відсотки об’єму відповідного резервуара.

Зіставлення здійснюється за показниками станом на 1 число місяця, що настає за звітним. Зіставлення проводиться починаючи із 16 числа кожного місяця, що настає за звітним.

Платники акцизного податку можуть отримати інформацію про результати автоматичного співставлення через Електронний кабінет, надіславши запит на отримання в електронному вигляді повідомлення про результати зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів та залишків обігу спирту етилового в електронному вигляді за формою F/J 1305801.

У разі встановлення розбіжностей, платники мають можливість скласти у СЕАРП СЕ акцизні накладні та розрахунки коригування до них, заявки на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового; у Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів - лічильників рівня пального у резервуарі - електронні документи для наповнення реєстрів, які формуються та надсилаються розпорядниками акцизних складів за кожним місцем розташування акцизного складу.