Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Височина взяла участь у виїзній нараді

, опубліковано 24 липня 2020 о 15:30

Сьогодні начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина взяла участь у зустрічі з громадським активом Кремінського району. Захід відбувся під головуванням очільника Луганської області Сергія Гайдая.

Ольга Височина повідомила, що станом на 01.07.2020 на обліку у Кремінському районі Рубіжанського управління Головного управління ДПС у Луганській області знаходиться 1 тис. 826 платників. З них: 1 тис. 211 це фізичні особи та 615 – юридичні особи.

За підсумками першого півріччя 2020 року вони сплатили 132 млн грн до державного бюджету, 71,4 млн грн – до місцевих бюджетів та 55,2 млн грн – єдиного внеску.

Також керівник відомства зупинилася на питаннях легалізації найманої праці, детінізації та декларування доходів громадян, отриманих минулого року та інвентаризації земель.

За словами керівника відомства, за результатами вжитих заходів контролю за роботодавцями дотримання ними законодавства щодо оформлення трудових відносин з найманими особами, в січні – червні 2020 року легалізовано працю понад 800 громадян. До бюджету та фондів додатково надійшло 2,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 2,7 млн грн єдиного внеску та 200 тис. грн військового збору.

З початку року виявлено та залучено до державної реєстрації 96 громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації.

Вона поінформувала присутніх про новведення у законодавстві, пов’язані із впровадженням карантинних заходів та вдосконаленням адміністрування податків, та наголосила: «Жоден центр надання адміністративних послуг на території області закритий не буде. Проте, більшу частину послуг можна отримати онлайн». З цією метою, зокрема, постійно діє «гаряча лінія» ДПС за номером: 0-800-501-007, та запроваджено консультації телефоном щодо змін у чинному законодавстві на регіональному рівні.

«Крім того, зараз ми проводимо інвентаризацію земель. Всього у Кремінському районі обліковано 76,0 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Забезпечення ефективного наповнення місцевого бюджету не можливо без якісної взаємодії податкових органів та місцевих органів виконавчої влади», – підсумувала Ольга Височина.