Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Височина: Ми завжди допомагаємо тим підприємцям, які хочуть працювати законно

, опубліковано 15 липня 2020 о 16:45

Сьогодні начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина виступила лектором на тренінгу «Бізнес-планування – як крок до залучення інвестицій».

Захід було організовано Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» в рамках Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенції у сфері підприємництва та правосуддя», який реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Учасниками тренінгу стали підприємці-жінки області.

На початку заходу Ольга Височина повідомила, що станом на 01.07.2020 на обліку в Луганській області знаходяться понад 20 тисяч фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність на підконтрольній території України. З них понад 11 тисяч або 55 відсотків – це ФОПи-жінки.

За словами керівника відомства, основні види діяльності ФОПів-жінок це: роздрібна та оптова торгівля (57 відс.), надання побутових послуг (6,8 відс.), транспорт (7 відс.), інформація та телекомунікації (4,8 відс.), переробна промисловість (4,5 відс.), громадське харчування (3,6 відс.)

В цілому за 6 місяців поточного року ФОПами до зведеного бюджету сплачено 191,3 млн грн (у т.ч. ФОПами-жінками – 108 млн грн), ЄСВ – 120 млн грн (у т.ч. ФОПами-жінками – 67,2 млн грн).

Також Ольга Височина розповіла про особливості реєстрації ідеальної форми для ведення невеликого бізнесу – фізичної особи – підприємця та зупинилась на описі систем оподаткування.

На заході відбулося дискусійне обговорення всіх проблемних питань, які виникають у суб’єктів господарювання, адже підприємці мали можливість поділитися болючими питаннями, які їх хвилюють, та отримати консультацію з перших вуст.

Посадовиця звернула увагу, що діджиталізація всіх процесів у державі також проходить і у податковій. Тому взаємодіяти можна через Електронний кабінет платника та мінімізувати візити до інспекції.

У рамках заходу податківці намагалися розвіяти міфи, що працювати легально та сплачувати податки важко. «Ми завжди допомагаємо тим підприємцям, які хочуть працювати законно», - наголосила Ольга Височина.