Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скільки платити податку на нерухомість за «зайві» квадратні метри

, опубліковано 09 липня 2020 о 08:18

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Розрахована сума податку на нерухоме майно, збільшується на 25000 гривень за кожен об’єкт житлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 300 м2 (для квартири) або 500 м2 (для будинку).

Нагадаємо, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані лише ті громадяни, які володіють квартирою/квартирами, житлова площа яких перевищує 60 м2 і будинком/будинками, загальна площа яких перевищує 120 м2, різними типами об’єктів житлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 180 м2.

Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 м2 бази оподаткування (підпункт 266.5.1 Податкового кодексу України).

Власники вищезазначеної нерухомості – фізичні особи повинні сплатити податок протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.