Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Луганщини спілкувалися з регіональними ЗМІ

, опубліковано 18 червня 2020 о 11:45

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Луганській області для представників регіональних засобів масової інформації відбулася прес-конференція, присвячена змінам до Податкового кодексу у зв’язку з набуттям чинності Законом України від 16.01.2020 № 466-ІХ.

З журналістами Луганщини спілкувалася начальник відділу розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Луганській області Наталія Гудима.

Вона повідомила, що цей Закон спрямований на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків, її узгодження зі світовими стандартами, розширенням можливості он-лайн сервісів для платників податків.

Під час заходу Наталія Гудима розповіла про нововведення в оподаткуванні фізичних осіб. Звернула увагу громадян на зміни в оподаткуванні майнових податків. Зокрема, з 1 березня 2020 року об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості та земельні ділянки розташовані на території населених пунктів на лінії зіткнення, оподатковуються податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та платою за землю; уточнено порядок надання заяви на застосування пільги по земельному податку. Для фізичних осіб – підприємців змінено строки подання ліквідаційних декларацій; порядок оподаткування доходів, нарахованих ФОП, місцезнаходженням або місцем проживання яких є тимчасово окупована територія тощо.