Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зайвий раз перевірити відсутність податкового боргу – це ваша податкова репутація

, опубліковано 25 травня 2020 о 09:23

У Головному управлінні ДПС Луганській області розповіли. Сумлінне ставлення платників податків до своєчасної сплати податкових зобов’язань формує позитивний імідж суб’єкта господарювання перед бізнес-партнерами та контролюючими органами.

Нагадуємо, що інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг розміщується на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua) за посиланням https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html.

Також на вебпорталі ДПС працює сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» (https://tax.gov.ua/businesspartner).

Для перевірки надійності ділового партнера, зокрема щодо сумлінності у сплаті податків, достатньо ввести відому інформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання і повідомить про результати пошуку, щодо відсутності або наявності боргу у платника податків.

Оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

У відомстві звертають увагу фізичних осіб підприємців, у разі якщо зазначені категорії платників вирішили завершити підприємницьку діяльність, їм необхідно оформити припинення суб’єкта господарювання згідно з вимогами чинного законодавства. До цього моменту податкові зобов’язання та зобов’язання зі сплати ЄСВ продовжують нараховуватись, що призводить до накопичення боргів.