Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вишиванка гріє, оберігає, надихає!

, опубліковано 21 травня 2020 о 12:16

Щороку у третій четвер травня українці відзначають одне з найбільш яскравих свят, присвячених розквіту української культури, – День вишиванки.

Сьогодні, попри карантин, податкова Луганщини теж засяяла різнокольоровими українськими орнаментами та візерунками. Для нашого регіону символічними є три кольори: білий, який ототожнює невинність, оберіг від нещастя та лихого ока; червоний – любов до людини, життя і радість та чорний – багатство і достаток.

Одягаючи вишиті сорочки, фахівці Головного управління ДПС у Луганській області за покликом душі продемонстрували красу та оригінальність національного одягу, патріотизм та повагу до звичаїв, шану та гордість за етичні традиції.

Довідково: слово «вишиванка» походить від «вишній», «божественний». Вишита сорочка – це особлива святиня, яка передавалася з покоління в покоління та зберігалася як реліквія. Особливе значення у вишиванці має візерунок, який несе в собі свій окремий «код». В давнину вважалося, що вишивати потрібно було лише жінці в гарному настрої і свій власний орнамент, аби не запозичити собі чужу долю.