Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на прибуток необхідно сплатити не пізніше 20 травня 2020 року

, опубліковано 18 травня 2020 о 10:04

У Головному управлінні ДПС у Луганській області звернули увагу платників податку на прибуток з квартальним періодом звітності на своєчасність сплати самостійно задекларованих сум податку на прибуток за перший квартал 2020 року.

У відомстві зазначають, що останній день сплати податку на прибуток за результатами декларування за 1 квартал 2020 року - 20 травня 2020 року.

Нагадаємо, що згідно з пунктом 137.4 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених пунктом 137.5 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.

Пунктом 137.5 ПКУ встановлені випадки застосування річного податкового (звітного) періоду.

Відповідно до пункту 57.1 ПКУ платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.