Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Узгоджене податкове зобов’язання: як це?

, опубліковано 16 квітня 2020 о 10:01

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Податкове зобов’язання, самостійно обчислене і зазначене у податковій декларації або уточнюючому розрахунку, що подані до контролюючого органу у встановлені Податковим кодексом України (далі – ПКУ) терміни, вважається узгодженим.

У разі, якщо сума грошового зобов’язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання та має право оскаржити зазначену суму.

Не підлягає оскарженню грошове зобов'язання, самостійно визначене платником податків.

День закінчення процедури адміністративного оскарження вважається днем узгодження грошового зобов’язання платника податків.

При зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання протиправним та/або скасування рішення контролюючого органу грошове зобов’язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили.

Це визначено статтями 54, 56 Податкового кодексу України.

Новації податкового законодавства та роз’яснення окремих норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.lugansk/