Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Селекторна нарада в ДПС за участі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука

, опубліковано 27 лютого 2020 о 16:43

Оновлена система моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних з ПДВ – дієвий механізм Уряду для боротьби зі схемами з мінімізації під час сплати податку на додану вартість. Про це заявив Олексій Гончарук на селекторній нараді, яка 27 лютого відбулася в Державній податковій службі.

За його словами, ліквідація тіньового ринку ПДВ дозволить державі економити 1 – 2 млрд грн щомісяця.

«Оборудки з податком на додану вартість – це багаторічна проблема в Україні. Тіньовий ринок ПДВ оцінюється мільярдами гривень у місяць. Уряд викорінює ці схеми»,  зауважив Олексій Гончарук.

Зі свого боку Голова ДПС Сергій Верланов пояснив, що оновлена система моніторингу стане стримуючим фактором для несумлінних платників, одночасно забезпечуватиме дотримання прав та гарантій законослухняних платників податків.

«Наша мета: по-перше, звести до нуля шахрайство та махінації під час відшкодування податку на додану вартість, по-друге, наповнити бюджет України. І через місяць ми вже матимемо результати роботи нової системи моніторингу», – зауважив Сергій Верланов.

Також Голова ДПС додав, що система вже показала свою дієвість: «Система зупиняє накладні там, де для цього є реальні підстави. Яскравий приклад – у минулому році завдяки роботі системи моніторингу зупинили реєстрацію податкових накладних на близько 10 млрд грн (0,56 % від загальної кількості). Після розгляду, зареєстрували накладних тільки на 3,4 млрд гривень. Тобто понад 6 млрд грн хотіли просто вкрасти з українського бюджету. Ми цьому запобігли».

Перехід на нову систему буде непомітним для доброчесного бізнесу. Для цього Державна податкова служба створить тематичну гарячу лінію з питань стану обробки податкових накладних. Крім того, вже розроблено інформаційні матеріали, які можна завантажити, а також заплановано проведення регулярних зустрічей-семінарів за участі регіональних управлінь та бізнесу.

Голова Державної податкової служби під час наради за участі Прем’єр-міністра Олексія Гончарука також відзвітував про стан виконання бюджету в частині податкових надходжень.

За попередніми даними індикатив за лютий буде виконано.