Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Об'єкт оподаткування або об'єкт, пов'язаний з оподаткуванням: повідомте податкову

, опубліковано 27 лютого 2020 о 09:30

У Головному управлінні ДПС у Луганській області звернули увагу. Платники податків повинні повідомляти орган ДПС про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, які належать їм на праві власності або користування.

Повідомлення № 20-ОПП подається до органу ДПС за основним місцем обліку платника податку протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування.

Це повідомлення також слід подавати у разі зміни відомостей про відзвітовані раніше об’єкти. Зокрема, у разі зміни типу, найменування, місцезнаходження, стану об’єкта оподаткування, його вибуття (припинення права власності або користування).

За вибором платника форма № 20-ОПП подається:

у паперовому вигляді - надсилається поштою або передається особисто, керівником/представником платника податків;

в електронному вигляді через електронний кабінет платника податків або інший програмний продукт, який забезпечує формування вихідного файлу відповідного формату.

Нагадаємо: форма повідомлення про об’єкти оподаткування наведена в додатку 11 до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588. Алгоритм її заповнення та подання визначено розділом VIII цього порядку.

Інформацію про типи об’єктів оподаткування можна знайти в рекомендованому Довіднику типів об’єктів оподаткування, який розміщено на вебпорталі ДПС України у розділі «Довідники, реєстри, переліки» або за посиланням https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html