Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості надання послуг платником єдиного податку другої групи

, опубліковано 19 лютого 2020 о 09:08

У Головному управлінні ДПС у Луганській області звернули увагу. Підприємці - платники єдиного податку 2-ої групи мають право, зокрема, надавати послуги тільки платникам єдиного податку або населенню за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб,

- обсяг доходу не перевищує 1,5 млн гривень.

Тобто, якщо платник єдиного податку другої групи надає послуги суб'єкту господарювання, який не є платником єдиного податку, то такий підприємець втрачає право перебувати у цій групі платників єдиного податку.

У разі недотримання зазначеного обмеження, необхідно перейти на загальну систему оподаткування з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалася заборонена діяльність.

Крім того, до доходу, отриманому від провадження забороненої діяльності, застосовується ставка єдиного податку у розмірі 15 відсотків.

Нагадаємо: ці норми визначено пунктом другим пункту 291.4, пунктом 4 пункту 293.4 та пунктом 9 підпункту 298.2.3 Податкового кодексу України.