Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині двом підприємствам нараховано 183,1 млн грн штрафних санкцій за порушення у сфері обігу підакцизних товарів

, опубліковано 17 лютого 2020 о 17:25

Державна податкова служба активізує роботу з протидії правопорушенням у сфері виробництва та обігу підакцизної продукції. Зокрема, створений наприкінці 2019 року Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів уже демонструє вагомі результати у цьому напрямі.  

Так, 13 лютого 2020 року співробітники новоствореного Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Державної податкової служби України у ході перевірки виявили, що два підприємства у Київській області без ліцензії провадили діяльність з виробництва спирту етилового пiд виглядом виробництва продукцiї хiмiчного та технiчного призначення.

Крім того, на згаданих підприємствах співробітники ДПС встановили ще низку порушень, а саме: 

- реалізацію спирту етилового без реєстрації платником акцизного податку; 

- відсутність з вини платника реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації спирту етилового платником податку – розпорядником акцизного складу; 

- не обладнання та відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів – лічильників.

Все це суперечить вимогам ст.ст. 212, 229-230 Податкового кодексу України та Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (із змінами). 

За встановленими фактами порушень податківці застосували до вказаних підприємств штрафні санкції на загальну суму 183,1 млн гривень.  

«Податкова продовжує ефективно та результативно протидіяти правопорушенням у сфері виробництва та обігу спиртовмісної продукції. Ті, хто виявляться причетними до вказаних дій, обов’язково будуть нести відповідальність перед Законом. І жодних винятків, запевняю, податкова не робитиме», – заявив Голова ДПС Сергій Верланов. 

ДПС і далі активно перевірятиме підприємства, що здійснюють виробництво та реалізацію спиртовмісної продукції, з метою привести їхню діяльність у відповідність з чинним законодавством України.