Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Граничні строки подання декларації для фізичних осіб-підприємців за 2019 рік

, опубліковано 06 лютого 2020 о 09:18

Як проінформували у Головному управлінні ДПС у Луганській області, граничні строки подання податкової декларації для декларування доходів, отриманих у 2019 році, наступні:

- для фізичних осіб-підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року). Останній день подання декларації за 2019 рік –10.02.2019;

- для фізичних осіб-підприємців, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності за їх рішенням, – протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

При цьому останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

У відомстві звернули увагу, що фізичні особи-підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) в річній податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначити інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі, - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.