Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новорічні подарунки: особливості оподаткування

, опубліковано 21 грудня 2019 о 09:17

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадали. Не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб вартість дарунків, наданих такому платнику суб’єктом господарювання, який у розрахунку на місяць не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року.

При цьому, якщо дитячі подарунки планується дарувати у 2020 році (тобто, нарахування такого доходу відбудеться у 2020 році), то вартість неоподатковуваних подарунків обчислюватиметься виходячи з нового розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2020.

Нагадаємо: об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб фізичної особи - резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід. Разом з тим, статтею 165 Податкового кодексу України встановлено перелік доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб, зокрема - вартість дарунків, якщо їх вартість не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.