Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Держслужбовцям: про що треба подбати перед черговим етапом подання декларації

, опубліковано 16 грудня 2019 о 09:32

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадали. З 1 січня 2020 року розпочинається етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік.

Для успішного подання декларації декларанту заздалегідь необхідно подбати про наступні речі.

Перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр).

Перевірити термін дії та працездатність електронного цифрового підпису для роботи з Реєстром.

В управлінні також зазначають, Законом України від 02.10.2019 № 140-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» внесені зміни до Закону України «Про запобігання корупції».

Змінами передбачено з 1 січня 2020 року підлягатимуть декларуванню:

- трасти;

- криптовалюта як нематеріальний актив;

- банківські та інші фінансові установи, у яких відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно.

Інформація у декларації зазначатиметься не лише станом на останній день звітного періоду, але й якщо об’єкт декларування перебував у володінні або користуванні не менше півроку.

Тепер членами сім’ї для вимог фінансового контролю вважатимуться особи, які спільно проживали не менше 183 днів, а не тільки станом на останній день звітного періоду.

Повідомлення про суттєві зміни необхідно подавати не тільки у разі отримання доходу, придбання майна на суму понад 50 прожиткових мінімумів, але й у разі здійснення видатку на таку суму. При цьому, такі повідомлення подаватимуть лише службові особи, які займатимуть відповідальне та особливо відповідальне становище, або ж посади з високим рівнем корупційних ризиків.