Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Луганщині легалізовано працю більше тисячі громадян

, опубліковано 24 вересня 2019 о 09:34

В Головному управлінні ДПС у Луганській області повідомили, що в області постійно вживаються заходи з контролю за роботодавцями щодо дотримання ними законодавства з питань оформлення трудових відносин з найманими особами.

Завдяки проведеній роботі, за січень-серпень 2019 року легалізовано працю 1018 громадян. При цьому до бюджету додатково надійшло 887,7 тис. грн єдиного соціального внеску, 681,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 59 тис. грн військового збору.

Тільки у серпні легалізовано працю 71 громадянина, бюджет додатково отримав 171 тис. грн єдиного внеску.

Всього за вісім місяців поточного року виявлено та залучено до державної реєстрації 777 громадян, які здійснювали незаконну підприємницьку діяльність. За результатами проведених заходів щодо легалізації їх підприємницької діяльності сплачено 10 тис. грн ПДФО, 826 тис. грн єдиного внеску та 463 тис. грн єдиного податку.

У відомстві наголосили, що легалізація трудових відносин та заробітної плати-це одне з гострих питань, що потребує постійного вирішення. Адже через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються законних соціальних гарантій. Тому вектор зусиль податківців й надалі буде направлено на детінізацію бізнес-процесів та повернення втрачених ресурсів в економіку держави та регіону.