Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Колишній єдинник декларацію з ПДВ подає щомісячно

опубліковано 10 вересня 2019 о 09:19

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом України, то він зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період. Такий перехід необхідно здійснити, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, та зазначити у відповідній податковій декларації за наслідками місяця.

Нагадаємо: відповідно до положень ПКУ податкова декларація з податку на додану вартість подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює:

календарному місяцю - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

календарному кварталу - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Квартальний податковий період подання податкової звітності з податку на додану вартість можуть вибрати платники податку, які сплачують єдиний податок. Заява про вибір квартального податкового періоду подається контролюючому органу разом з декларацією з ПДВ за наслідками останнього податкового періоду календарного року. Квартальний податковий період застосовується з першого податкового періоду наступного календарного року.

Головне управління ДПС у Луганській області