Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рубіжанській ДПІ відбулося онлайн-засідання «круглого столу»

, опубліковано 22 лютого 2022 о 11:50

Днями очільниця Рубіжанської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Луганській області Марина Марченко провела засідання «круглого столу» на тему - «Порядок реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій».

Зустріч відбулась за участю підприємців Рубіжанської громади в дистанційному форматі через інформаційну платформу Zoom.

Під час заходу посадовець нагадала, що порядок реєстрації ПРРО визначений нормами розділу II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547».

За словами Марини Марченко, перереєстрація ПРРО здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО.

Для перереєстрації подається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) з позначкою «Перереєстрація». Заява про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про ПРРО подається суб’єктом господарювання за умови направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на такому ПРРО. Перереєстрація та внесення змін у дані про ПРРО здійснюється у порядку та строки, встановлені для реєстрації.

Учасники засідання додатково отримали відповіді на запитання, які їх цікавили щодо податкового законодавства. Зокрема, про одноразове добровільне декларування, про подання звітності в електронному вигляді, про Закон України № 1946-IX від 14.12.2021 року щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні.

Рубіжанська ДПІ