Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч зі старостами Білокуракинської територіальної громади

, опубліковано 22 лютого 2022 о 11:46

З метою інформування громадян про зміни податкового законодавства та актуальних питань сьогодення представники Головного управління ДПС у Луганській області - начальник Білокуракинської ДПІ Людмила Коряк та начальник Сватівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Віра Шулаєва спілкувалися зі старостами Білокуракинської територіальної громади.

Основною темою зустрічі була організація проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, яка розпочалася 01 січня 2022 року та триватиме до 03.05.2022 (включно). Під час зустрічі обговорили спільні дії для забезпечення якісного проведення кампанії декларування громадян.

Начальник Білокуракинської ДПІ нагадала, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів на вебпорталі ДПС України в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи», за допомогою якого можна заповнити декларацію та надіслати її до податкової в електронному вигляді. Подання декларації через «Електронний кабінет платника» здійснюється із застосовуванням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Також увага приділялась питанню одноразового (спеціального) добровільного декларування активів. Обговорено законодавчі норми, що визначають перелік активів, які підлягають декларуванню та які відомості необхідно зазначити в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору.

Разом з тим, приділено особливу увагу питанню обов’язкового застосування РРО/ПРРО з 01.01.2022 платниками єдиного податку ІІ - IV груп.

Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленість щодо співпраці та обміну інформацією необхідної для плідної праці та підвищення рівня обізнаності платників податків.

Білокуракинська ДПІ