Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовжується роз'яснювальна робота з питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 17 лютого 2022 о 10:06

Податківці проводять різнопланові заходи, направлені на інформування платників податків щодо актуальних питань податкового законодавства, зокрема, необхідності використання РРО та переваг ПРРО.

У рамках кампанії, яку проводить податкова служба щодо інформування суб’єктів господарювання про необхідність застосовувати РРО/ПРРО, податківці проводять консультаційні зустрічі.

Так, днями у Білокуракинській ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області відбувся тренінг-практикум з питань отримання практичних навичок щодо застосування та встановлення ПРРО.

Податківці наголосили присутнім про необхідність обов’язкового використання РРО/ПРРО платниками, які перебувають на спрощеній системі оподаткування другої – четвертої груп та проводять готівкові розрахунки незалежно від обраного виду діяльності на території міст та селищ. Не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише платники єдиного податку першої групи та суб’єкти господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл, але при умові застосування такими суб’єктами господарювання розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Але при цьому, виключенням є торгівля підакцизними товарами у тому ж приміщенні, здійснення дистанційної торгівлі (інтернет-торгівлі), та у разі якщо сільськими радами та радами ОТГ було прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО.

Суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО. ПРРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ.

Під час спілкування платникам було надано відповіді на питання та вручено інформаційні матеріали стосовно застосування РРО та ПРРО.

Білокуракинська ДПІ