Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар для представників малого та середнього бізнесу Попаснянської громади

, опубліковано 15 лютого 2022 о 16:35

Днями фахівці Попаснянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Луганській області (далі – ДПІ) провели семінар з представниками малого та середнього бізнесу за участю начальника ДПІ Олега Волошинова, який ініціював його проведення.

Основні питання – вимоги законодавства щодо застосування РРО/ПРРО у 2022 році, порядок проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Начальник ДПІ нагадав підприємцям Попаснянської громади що з 1 січня 2022 року необхідно було почати використовувати РРО. Тому встановлення та використання РРО це вже не особистий вибір підприємців, а їх обов’язок. У підприємців є лише вибір, яке саме обладнання використовувати, бо за відсутності РРО фізичні особи-підприємці 2-4 групи оподаткування вже скоро можуть почати платити значні штрафи.

Олег Волошинов повідомив, що не дивлячись на те, який варіант оберуть підприємці зробити це доведеться обов’язково. Він підкреслив, що мова про це йшла вже давно і те, що підприємцям доведеться встановити РРО чи ПРРО це вже не новина.

Податківці розповіли підприємцям про порядок та термін реєстрації ПРРО.

Що стосується одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, то податківці акцентували увагу, що декларант може вказати серед активів валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, зокрема об'єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном.

Податківці підкреслили, якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. Також гарантується нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.

Олег Волошинов подякував присутнім за їх небайдужість та відгук на запрошення податківців до семінару, що дає змогу своєчасного та кваліфікованого вирішення проблемних питань через відкритий конструктивний діалог.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до ЦОП Попаснянської ДПІ особисто або по тел.(06474)33772 та (06474)31146.

Попаснянська ДПІ