Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час семінару з фізичними особами - підприємцями обговорили податкові новації

, опубліковано 21 січня 2022 о 08:28

З метою проведення роз’яснювальної роботи щодо змін у податковому законодавстві у приміщенні Білокуракинської територіальної громади відбувся семінар, головною темою якого було роз’яснення нововведення щодо обов’язкового використання РРО та ПРРО. У заході взяли участь начальник Білокуракинської ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Коряк, начальник Сватівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Віра Шулаєва, голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, фізичні особи - підприємці.

У ході заходу обговорено порядок застосування з 1 січня 2022 року РРО/ПРРО. Податківці нагадали, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій формі та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг у загальному порядку зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО. З 1 січня 2022 року застосовувати РРО/ПРРО зобов’язані фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп. Ці правила не поширюються на платників єдиного податку першої групи та платників єдиного податку, які здійснюють діяльність на території села за умови використання книг КОРО та розрахункових книжок. Окрему увагу було приділено питанню особливостей реєстрації РРО/ПРРО та обліку товарних запасів. Податківці повідомили, що більш детально дізнатися про РРО/ПРРО можна на офіційному сайті ДПС України, на якому розміщений функціональний банер «Програмні РРО» та безпосередньо при відвідуванні ЦОП.

Крім того, начальник Білокуракинської ДПІ нагадала присутнім про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування. Зокрема, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та протягом якого періоду можна декларувати активи, які активи звільняються від декларування.

Податківці звернули увагу підприємців на переваги подання звітності засобами телекомукаційного зв’язку, у т. ч. через Електронний кабінет.

Відбулося обговорення зазначених питань, учасникам семінару отримали інформаційні матеріали.

Білокуракинська ДПІ