Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють громадянам особливості одноразового добровільного декларування

, опубліковано 21 жовтня 2021 о 08:59

Білокуракинська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Луганській області продовжує проводити ро’яснювальну роботу з громадянами Білокуракинської та Лозно-Олександрівської територіальних громад. Актуальною темою сьогодення є одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

Працівники податкової розповіли, що декларування активів здійснюється за бажанням громадянина, який має право на таке декларування виключно в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку. Обов’язковим критерієм подання декларації є розміщення платником коштів в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України. Було роз’яснено які саме активи підлягають декларуванню.

Податківці зазначили, що до 01 вересня 2022 року усі бажаючі резиденти та нерезиденти мають можливість легалізувати свої активи, при цьому не вказуючи джерела їх походження. Стосовно суми збору, то вона нараховується відповідно до вартості об’єкта декларування за такими ставками: загальна ставка – 5%, ставка щодо закордонних активів – 9% та ставка щодо активів у вигляді ОВДП. Декларант має право обрати сплату податкових зобов’язань трьома рівними частинами.

Всі присутні громадяни отримали інформаційні матеріали щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування. 

Білокуракинська ДПІ