Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування

, опубліковано 20 жовтня 2021 о 09:47

Старобільська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Луганській області нагадує. Триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами України активів, розміщених як на території України, так і за її межами, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України (далі – ДПС) через приватну частину сервісу «Електронний кабінет» розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

Задекларувавши активи, громадяни (декларанти) зобов’язані будуть сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менше ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб.

Окремо зазначимо, що громадяни України можуть подати одноразову (спеціальну) декларацію до 1 вересня 2022 року з відповідною сплатою збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, в т.ч. з можливістю сплати такого збору трьома рівними частинами.

Загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

З прикладом заповнення такої Декларації можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Одноразове добровільне декларування».

Форма одноразової декларації для заповнення в приватній частині  Електронного кабінету  F0105001

Старобільська ДПІ