Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» в розрахункових документах

, опубліковано 26 липня 2021 о 09:43

Білокуракинська ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області звертає увагу платників на правильність заповнення розрахункових документів для сплати податків. Облік надходжень за податками, зборами, платежами, сплачених на бюджетні рахунки, в інтегрованій картці платника здійснюється автоматично відповідно до заповненого реквізиту «Призначення платежу» платіжного доручення. Через некоректне заповнення реквізитів поля «Призначення платежу» у платіжних документах неможливо правильно ідентифікувати платника податків та відобразити суми сплачених платежів у інтегрованих картках платників податків, що призводить до викривлення облікових показників, наявність неправомірного боргу та штрафних санкцій.

Вимоги та порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» в розрахункових документах затверджено наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 (зі змінами) «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок».

Фахівці продовжують надавати консультації щодо порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів. За необхідності всю інформацію про стан розрахунків з бюджетом та своєчасності зарахування сплачених сум податків можна переглянути в приватній частині Електронного кабінету на офіційному веб-порталі ДПС України за посиланням: https://cabinet.tax.gоv.ua.

Білокуракинська ДПІ