Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий сервіс для громадян

, опубліковано 18 червня 2021 о 15:42

Громадяни, які не є суб’єктами господарювання і які протягом минулого року отримували заробітну плату, з якої стягувався податок на доходи фізичних осіб, мають право на податкову знижку за наявності підстав, передбачених податковим кодексом України.

Подати декларацію на повернення частини коштів можна особисто в Державній податковій службі, поштою або через Електронний кабінет.

Граничний термін оформлення знижки - 31 грудня 2021 року, подаються документи та податкова декларація за 2020 рік.

Станом на 01.06.2021 року правом на податкову знижку у Центрі обслуговування платників Сєвєродонецької ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області скористалися 309 громадян. З них надали документи та податкову декларацію в електронному вигляді – 247, що складає 80 відсотків від загальної кількості. Для порівняння, станом на 01.06.2020 року правом на податкову знижку скористалися 130 громадян, всі 100 відсотків документи надали особисто у ЦОП.

З урахуванням обмежень, встановлених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, електронний формат взаємодії з контролюючими органами не лише економить час, а й вбереже від загрози заразитися небезпечною хворобою. Таким чином, використання електронного формату надання звітності є особливо актуальним в період пандемії.

Слід зазначити, що Електронний сервіс «Електронний кабінет платника» постійно оновлюється та вдосконалюється шляхом надання платникам податків нових можливостей.

Шановні платники податків! Заощаджуйте свій час, користуйтесь зручними електронними сервісами Державної податкової служби!

Сєвєродонецька ДПІ