Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як провести звірку по земельному податку?

, опубліковано 14 червня 2021 о 09:35

Фізичним особам - платникам земельного податку продовжують надсилатися податкові повідомлення-рішення про сплату податку на землю, який необхідно сплатити протягом 60 днів із дня вручення такого повідомлення-рішення.

Платники плати за землю, які не згодні з нарахованою сумою податкового зобов’язання, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельних ділянок для проведення звірки даних щодо:

– розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку;

– права на користування пільгою зі сплати податку;

– розміру ставки земельного податку;

– нарахованої суми плати за землю.

Для проведення звірки платникам необхідно мати при собі оригінали документів, що підтверджують право на землю, користування пільгами тощо.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними підтвердженими платником плати за землю, на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема: документів на право власності, користування пільгою, а також у разі зміни розміру ставки плати за землю, контролюючий орган за місцем знаходження кожної із земельних ділянок проводить перерахунок суми податку і надсилає нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.

Для проведення відповідної звірки платники земельного податку та орендної плати Новопсковської та Білолуцької територіальних громад повинні звернутися, у разі необхідності, до Центру обслуговування платників Новопсковської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Луганській області (смт. Новопсков, вул. Українська, 51 , тел. (06463) 2-14-42, (06463) 2-12-61).

Новопсковська ДПІ