Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО під час «гарячої лінії»

, опубліковано 07 травня 2021 о 15:42

Днями у Рубіжанській ДПІ Головного управляння ДПС у Луганській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників податків відповідала начальниця Рубіжанського відділу електронних сервісів Головного управління ДПС у Луганській області Алла Нікуліна.

Суб’єкт господарювання хоче зареєструвати ПРРО. Які його дії?

Для реєстрації ПРРО перш за все потрібно перебувати на податковому обліку в контролюючому органі. Також, відповідно до вимог п. 63.3 Податкового кодексу України на облік ставиться господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО. Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання. Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, встановленим наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557.

Як перевірити чек, який видає ПРРО?

Пошук чеків здійснюється за допомогою електронного сервісу ДПС України за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check. Слід зазначити, що чеки, видані ПРРО в режимі онлайн, доступні для пошуку відразу після реєстрації їх на фіскальному сервері. Чеки, видані ПРРО в режимі офлайн, доступні для перегляду після того, як вони будуть передані ПРРО до СОД РРО.

Чи потрібно вести КОРО при використанні ПРРО?

Використання книги обліку розрахункових операцій передбачено лише для класичних РРО, на період відсутності електроенергії або виходу касового апарату з ладу. У випадку використання ПРРО, на період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером ДПС, проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн. На період виходу з ладу програмного РРО проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей. Тому КОРО не використовується для ПРРО.

Рубіжанський сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління