Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям про реєстрацію ПРРО за 4 кроки

, опубліковано 23 лютого 2021 о 09:37

Днями у Кремінській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Луганській області відбувся черговий семінар-практикум за участі начальниці інспекції Наталі Демків. Говорили про застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Податківець детально розповіла, які кроки треба зробити підприємцю для реєстрації програмного РРО. «Для того, щоб почати роботу з програмним РРО, перш за все, необхідно отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Державна податкова служба України надає такі ключі безкоштовно, – повідомила Наталя Демків. – Далі потрібно встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. Це може бути комп’ютер, смартфон або планшет. Потім зареєструвати касу та касирів, ввести в ПРРО товари, далі можна відкривати зміну й розпочинати працювати - створювати чеки».

Вона також звернула увагу на умови перебування підприємців у групах спрощеної системи оподаткування, запровадження в практичній діяльності касової техніки та наголосила на основних перевагах програмних РРО.

Наталя Демків зазначила, що з додатковою інформацією щодо програмних РРО можна ознайомитися на вебпорталі ДПС, або зателефонувати до Контакт-центру ДПС України за номером 0-800-501-007 (напрямок консультації «5»), або звернутися до Центру обслуговування платників Кремінської ДПІ за адресою: м. Кремінна, вул. Центральна, 10, вікно № 2, тел. (06454) 3-19-40.

Рубіжанський сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління