Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старобільське управління: понад 89 млн грн податків і зборів перерахували платники податків

опубліковано 10 лютого 2020 о 16:34

За словами начальника Старобільського управління Головного управління ДПС у Луганській області Миколи Лиманського, за січень поточного року до зведеного бюджету надійшло 89,5 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Це на 19 млн грн, або 26,9 % більше за січень 2019 року.

До державного бюджету за січень 2020 року перераховано 37,8 млн грн. У тому числі податок на додану вартість склав 23,2 млн грн, податок на доходи фізичних осіб – 11,4 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 10,7 млн грн, або на 39,5 %.

До місцевих бюджетів мобілізовано 51,6 млн грн податків і зборів. Це на 8,3 млн грн, або на 19 % більше ніж у січні минулого року. Основними джерелами наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб (34,2 млн грн), єдиний податок (14 млн грн), плата за землю (2 млн грн).

Очільник управління зазначив, що податківці й надалі сприятимуть добровільній сплаті податків як на законодавчому рівні, так і на рівні сервісного обслуговування. Проте суб’єкти господарювання, які уникатимуть виконання податкових зобов’язань, використовуватимуть неофіційну працю чи в інший спосіб порушуватимуть законодавство, залишатимуться під пильним контролем податківців.

Старобільське управління