Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 41 млн грн ЄСВ сплатили страхувальники Старобільського управління

опубліковано 05 лютого 2020 о 16:06

Роботодавці території обслуговування Старобільського управління Головного управління ДПС у Луганській області за січень 2020 року перерахували 41,3 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це перевищило надходження відповідного періоду минулого року на 5,4 млн грн, або 15,1 %.

Нагадуємо, заборгованість з ЄСВ не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів і нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується. Крім того, у разі несплати роботодавцем єдиного внеску, найманому працівникові такі періоди не зараховуються до страхового стажу.

З 3 грудня 2020 року вступили в дію нові небюджетні рахунки за балансовим рахунком 3556 «Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску» за стандартом IBAN. Тому, кошти сплачені платниками з 03.01.2020 на старі рахунки 3719 по зарахуванню ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Переглянути нові реквізити можна на офіційному субсайті «Територіальні органи ДПС у Луганській області» (lg.tax.gov.ua) у розділі «Бюджетні рахунки». Також платники податків можуть отримати реквізити рахунків, звернувшись до Центрів обслуговування платників при податкових інспекціях.

Старобільське управління