Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Страхувальниками Старобільського управляння сплачено понад 506 млн грн ЄСВ

опубліковано 11 січня 2020 о 16:15

За 2019 рік роботодавці території обслуговування Старобільського управління Головного управління ДПС у Луганській області перерахували 506,3 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 68,6 млн грн або 15,7 відс. перевищує аналогічні показники 2018 року.

Нагадаємо, що заборгованість з ЄСВ не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується. Крім того, у разі несплати роботодавцем єдиного внеску, найманому працівникові такі періоди не зараховуватимуться до страхового стажу.

Крім того, звертаємо увагу, що з 3 грудня 2020 року вступили в дію нові небюджетні рахунки за балансовим рахунком 3556 "Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску" за стандартом IBAN. А отже, кошти, сплачені платниками з 03.01.2020 на старі рахунки 3719 по зарахуванню ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез'ясовані надходження.

Переглянути нові реквізити можна на офіційному субсайті «Територіальні органи ДПС у Луганській області» (lg.tax.gov.ua) в розділі «Бюджетні рахунки». Також платники податків можуть дізнатися про реквізити рахунків, звернувшись до Центрів обслуговування платників при податкових інспекціях.

Старобільське управління