Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лисичанське управління закликає подавати звітність в електронному вигляді

опубліковано 09 січня 2020 о 11:44

За словами начальника ДПІ у м. Лисичанську Лисичанського управління Головного управління ДПС у Луганській області Сергій Макаренка, станом на 01 грудня 2019 року частка звітності, поданої платниками Лисичанського управління в електронному вигляді, становить лише 55 відсотків.

Він наголосив про переваги такого спілкування. По-перше, йдеться про те, що при поданні звітності в електронному вигляді немає потреби відвідувати Центри обслуговування платників та придбавати звітність, що значно заощаджує час і кошти. Крім того, відсутня потреба у відстеженні змін форм бланків звітності - вони оновлюються автоматично.

Щоб перейти на подання звітності в електронному вигляді платнику податків необхідно:

- отримати ключ електронно-цифрового підпису в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів;

- зареєструватися користувачем Електронного кабінету, розміщеному на сайті ДПС України (https://tax.gov.ua), за допомогою отриманого електронного ключа;

- заповнити та надіслати засобами електронного зв’язку Заяву про приєднання до Договору про визнання електронних документів.

Після отримання підтвердження про приєднання до електронного документообігу можна звітувати до контролюючого органу в електронному вигляді.

Отримати консультації з питань електронного звітування можна у Центрах обслуговування платників ДПІ у м. Лисичанську (м. Лисичанськ, вул. ім. В. Сосюри, 347) та Попаснянської ДПІ (м. Попасна, вул. Калюжного, 2Б) з понеділка по четвер з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., у п’ятницю - з 09 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв., перерва з 13 год. 00 хв. до 13 год. 45 хв.

Лисичанське управління